Werkgroep dorpstuin

De werkgroep heeft zich primair tot doel gesteld om een dorpstuin of pluktuin te realiseren en te onderhouden voor en door de inwoners van Oudleusen.

De werkgroep bestaat uit: Catie van Lenthe, Siny Mulder, Frank de Vries en Arnaud Slager

De werkgroep Dorpstuin wil in de dorpskern een gezamenlijke dorpstuin creëren die wordt onderhouden door vrijwilligers uit het dorp.

Sociale duurzaamheid

Oudleusen is geen groot dorp, maar niet iedereen kent elkaar en weet van het wel en wee van de ander. Door een gezamenlijke dorpstuin op te zetten, nabij het evenemententerrein, willen we een plek creëren waar iedereen zijn steentje aan kan bijdragen en waar we elkaar kunnen ontmoeten. Sociale duurzaamheid is ook een vorm van duurzaamheid, die er voor zorgt dat leefbaarheid van ons dorp wordt verhoogd. Dat is het voornaamste doel van dit project.

De tuin zou een gemengde tuin moeten worden met niet alleen bloemen maar ook bessenstruiken en fruitbomen. Mogelijk kunnen hier in de toekomst ook workshops worden gegeven als bijvoorbeeld bloemschikken of bijenhouden. Een tuinhuisje voor de opslag mag natuurlijk niet ontbreken.

Daarnaast kunnen we door het verkopen van de bloemen of door het geven van workshops inkomsten generen om de noodzakelijke uitgaven te bekostigen of om andere dorpsinitiatieven te financieren.

Vrijwilliger worden?

Om dit allemaal te kunnen realiseren hebben we continu vrijwilligers nodig. Hoe meer vrijwilligers hoe gezelliger en hoe minder werk we hebben.

Voor meer informatie:
pluktuin@duurzaam-oudleusen.nl of 06-43918430

Top